Her er et bilde hvor det er mange linjer. Snøen i framgrunn danner i seg selv en linje, men her ligger det også skyggelinjer, lyset er med å skape disse linjene. Så danner trerekka en linje og så tåka, i bakgrunnen er åsen og himmelen som også danner linjer. Lyset og skyggene gjør bildet levende.

Når du går ut for å fotografere, så ikke bare se motivet, men prøv å få med deg samspillet mellom forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. Studer dybden i bildet som du ser, dannes det linjer? Dannes det skygger? Er motivet ditt i skyggen eller i lyset? Kan du endre dette ved å flytte deg litt?

Her danner frukten en linje innover i bildet, fordi den blir lyst opp av sollyset. Jeg ventet til et menneske skulle inn i butikken, og tok bildet i det hun fikk lyset i ansiktet.

Som du skjønner er lyset viktig i et bilde, om du fotograferer ute i naturen eller i byen. Og linjene som lyset er med å danne skaper dynamikk til bildet.

Din tur!

Nå er det din tur, gå ut og finn lyset, linjene, mønstre og strukturer. Let etter det som gir deg en god følelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *