When I have a camera in my hand, I know no fear.
Alfred Eisenstaedt

Hva Gladfoto tilbyr:

Grunnkurs i fotografering

Gruppe i terapeutisk fotografering

Hva er Gladfoto?

Jeg fikk idéen til gladfoto for mange år siden, jeg skjønte at det å fotografere gav meg utrolig mye engasjement og glede. Og jeg tenkte at dersom jeg kunne kombinere jobben som Gestaltterapeut og fotografering, ville det være mitt i blinken både for meg selv og de som eventuelt kommer til meg enten med ønske om å lære seg å fotografere eller ønsker å gå i terapi. Et foto kan brukes til både å se på, studere og undres over. Fototerapi er å for eksempel se på bilder i et album, snakke om noe som har foregått, og ta frem bildene for å sette minnene inn i et større perspektiv. Terapeutisk foto er å gå ut og fotografere det du har lyst til, bli engasjert, komme i flytmodus, og la deg selv få en kunstnerisk utfoldelse ved hjelp av kamera og bearbeiding av bildene i etterkant. Det blir egentlig akkurat det samme som å begynne å fotografere, fotografering i seg selv kan sees som både en kunstnerisk utfoldelse, men også en vei til å tørre å gå ut og møte det ukjente. Bli modig. Med kamera i hånd har du et hjelpemiddel til å overvinne frykten.

Hva jeg fotograferer

Bildet er tatt i New York ved Central Park i januar 2018.

Jeg har de siste årene drevet en del med gatefotografering. Noe som er uhyre spennende og fascinerende. Noen ganger driver jeg såkalt «candid» fotografering hvor det hele går ut på å fange øyeblikk på gata uten at fotografen blir oppdaget. Det handler om å fange livet, fange øyeblikkene, de øyeblikkene som er der og da og som aldri kommer igjen. De øyeblikkene som forteller en historie

Elgokse fotografert i Snillfjord.

Jeg gjør naturfoto så ofte jeg har mulighet til det. Å ta bilder av elg og andre hjortedyr er spennende, kanskje dukker det opp andre dyr også som bever og forskjellige fugler. Her gjelder det å ha øynene med seg, lytte og kjenne på ro og spenning, for plutselig er den der elgoksen.

Landskapsfotografering er en fantastisk reise både i tilstedeværelse, komposisjonstenkning og opplevelser. I møte med landskapet møter du både det ytre og det indre landskapet.

Å fotografere landskapet er å fotografere lyset, alle delene og harmonisere disse. Her er Kvalsundbrua.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *